Tulipa taas eilen tehtyä makaronilaatikkoa, mutta tällä kertaa kananpojan jauhelihasta ja ilman maitoa, sillä tomaattimössöä oli niin paljon ettei maitoa olisikaan enää edes mahtunut sekaan

Hyvää ja valkosipulista oli, ja aina niin helppo tehdä

Aiemmin olen käyttänyt valmiiksi valkosipulilla maustettua tomaattimössöä, mutta nyt sitä ei ollut kaupassa niin laitoinpa sitten itse valkosipulia sekaan. Niin pystyy myös säätelemään valkosipulin määrää kätevästi, joskin hieman helpommalla pääsee jos käyttää valmismössöä.

 

Maidoton makaronilaatikko

  • 400g kananpojan jauhelihaa
  • 3dl tummaa minispagettia
  • 1tlk tomaattimurskaa (Pirkan tomaattimurska yllätti, se olikin mukavan tomaattista eikä ollenkaan vetistä)
  • 5-8 valkosipulin kynttä
  • 3 kananmunaa
  • jauhelihamaustetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista jauheliha pannulla kypsäksi ja mausta jauhelihamausteella. Keitä samalla minispagetit melkein kypsiksi. Kuori ja silppua valkosipulin kynnet pieneksi murskaksi, sekoita tomaattimurskan sekaan. Kaada jauheliha ja spagetit uunivuokaan, sekoita. Lisää kananmunat tomaattimurskaan ja sekoita myöskin, kaada sitten tämä seos uunivuokaan ja hämmennä varovasti tasaiseksi. Paista uunissa keskitasolla noin 30-40 minuuttia.