Teinpä eilen välipalaksi kokeilun paprikasta, kun yksi oli jäänyt nahistumaan vihanneslokeroon. Aiemmin olen tehnyt riisi-jauheliha-paprika-sipuli-täytteisiä paprikoita ja hyviä ovat olleet.  Tällä kertaa laitoin täytteeseen kinkkua kun sitä sopivasti oli jääkaapissa ja eikä se vaatinut muuta vaivaa.

Kinkkutäytteinen paprika

  • n.2 paprikaa/henkilö
  • kinkkusuikaleita
  • sipulia
  • tomaattia
  • vuohenjuustoa tai muuta voimakkaan makuista juustoa raasteena
Leikkaa paprikoista päältä hattu pois ja tyhjennä sisus. Silppua sipuli ja tomaatit pieneksi. Sekoita ne kinkun kanssa ja täytä seoksella paprikat. Ripottele väliin myös juustoa. Juustoa tulee koko komeuden päällekin. Paista uunissa 175-200 asteessa ainakin parikymmentä minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet.

2036738.jpg