Karjalanpiirakat
Täyte:
- 2,5dl vettä
- 6dl (rasvatonta) maitoa tai soijamaitoa
- 2dl riisiä
- n. 1tl suolaa
- 2dl kylmää vettä
- 2rkl rypsiöljyä
- n.5-6dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- muovikelmua taikinan kuivumisen estämiseksi
- hieman öljyä tai sulatettua margariinia (1-2rkl)
- 1dl maitoa
Sillä aikaa kun puuro kypsyy voit aloitella kuoritaikinan tekoa. Sekoita kylmään veteen kaikki muut ainekset, taikinan pitää olla kiinteää ja jämäkkää. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 25-30 palaseen. Pyörittele paloista pallot ja litistä hieman käsien välissä. Ripottele pinnalle jauhoja tarttumisen estämiseksi ja pinoa limittäin muovikelmun alle odottamaan. Kauli taikinalevyt soikeiksi tai pyöreiksi ohuiksi levyiksi jauhojen avulla. Pinoa uudelleen jauhojen avulla kelmun alle. Ota aina muuta levy kerrallaan esiin ja täytä riisipuurolla. N. reilu ruokalusikallinen täytettä jokaiseen. Rypytä sormien avulla, harjoittelu tekee tässä mestarin :P Laita piirakat jauhotetulle tai voidellulle uunipellille (ilman leivinpaperia) ja paista 275 asteessa 10-15min. Kasta piirakat heti paiston jälkeen öljy-maito-seokseen ja aseta laakealle vadille liinan alle jäähtymään. Nauti mieleisen päällysteen kera :)
Kommentit