Tässä omenapiirakka numero 2. Maku ja rakenne kenties hieman erilaisia kuin perinteisessä omenapiirakassa, ja mikäli ei pidä ohrajauhoista ne voi korvata vehnäjauhoilla.

Rahkaomenapiirakka


Taikina:
  • 1dl ohrajauhoja
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1dl vehnäleseitä
  • 0,75-1dl ruokosokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 0,5dl rypsiöljyä
Täyte:
  • 1prk Danio light vaniljarahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 hapanta omenaa kuutioituna pieneksi
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää öljy sekä kananmuna. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan tasaiseksi. Sekoita rahka, kananmuna ja sokeri tasaiseksi, lisää omenakuutiot ja kaada seos pohjan päälle, levitä joka kohtaan. Paista 200 asteessa n. 20min kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyttä.

1881230.jpg